Nyt lydanlæg i Skovlunde Kirke

NorthStar har netop installeret et helt nyt lydanlæg i Skovlunde Kirke. Lydanlægget er et vigtigt delmål for Skovlunde Kirkes store udviklingsprojekt, der går under navnet: ’Effatha! Luk dig op!’. Projektet skal skabe et lyst, lydt og fleksibelt kirkerum - bl.a. ved at få et moderne lyd- og højttalersystem, så der kan høres fra alle kirkens siddepladser.

Leverandør af lydanlæg

NorthStar blev valgt som leverandør af det nye lydanlæg, der omfatter en skræddersyet løsning med Bose højttalere i en kvalitet der sikrer høj taleforståelighed og optimal lyddækning. Et basmodul giver perfekt bundklang ved musikgengivelse og en helt ny teleslynge opfylder de nyeste krav, så de hørehæmmede kan få den bedst mulige oplevelse. Lydanlæggets betjenes med en iPad, der er den mest brugervenlige løsning, man kan få i dag.

En forbedring

På Skovlunde Kirkes hjemmeside fortæller sognepræst Karsten Lundbeck Garne, at ”vi er stolte af at kunne fortælle, at vi netop har fået installeret et nyt lyd- og højtalersystem i både kirkerummet og i vores lokaler i kirkecenteret – både i studiekredslokalet, pejsestuen og i vores lokaler i kælderen. Jeg er sikker på, at det nye udstyr vil opleves som en forbedring, og håber at mange vil komme til gudstjeneste og opleve og høre det som en forbedring.”

NorthStar har designet anlægget og højttalernes placering, så det passer til kirkerummet og lokalernes akustik. Netop fordi der i kirker er udfordringer med akustikken på grund af de store, hårde reflekterende flader valgte menighedsrådet for Skovlunde Kirke at prioritere en investering i et lydanlæg af høj kvalitet med garanti for den bedst mulige taleforståelighed.

Englelyd som i Roskilde Domkirke

Formand for menighedsrådet Lars Green Bach understreger: ”Med vores vision om at være en åben, vedkommende og bæredygtig sognekirke i tiden, har det været helt centralt for menighedsrådet, at også lyden og det talte ord kan åbne sig op og blive vedkommende – uanset hvor man er i kirken. Det glæder os derfor meget, at vi nu har nået næste milepæl i vores udviklingsprojekt ’Effatha! Luk dig op!’. Og når et lydanlæg af samme type har givet englelyd i Roskilde Domkirke, er jeg fuld af fortrøstning i forhold til, at vi også kan få en rigtig god lydoplevelse i vores egen ’lokale domkirke’.

Udgivet i NorthStar.