Nykøbing F Hallerne har fået ny lyd

NorthStar leverandør af nyt lyd- og varslingsanlæg
Fredag den 7. september afholdte Nykøbing Falster Hallerne åbent hus, hvor det nye lyd- og varslingsanlæg blev officielt indviet ved formand for Kultur- og Fritidsudvalget Poul-Henrik Pedersen.

For NorthStar, der bl.a. har leveret og installeret det nye lyd- og varslingsanlæg, var fredag den 7. september også en mærkedag.

Lennart Funch, direktør for NorthStar forklarer: ”I opgaven var der lagt vægt på, at kvaliteten skulle være helt i top. Professionel lyd til både tale og musik. Men vores målinger og computersimulering for efterklang og taleforståelighed viste, at Hal 1’s akustik ikke kunne opfylde de nye krav til kvalitet på grund af hallens arkitektur og materialer på vægge og loft.”

Ved hjælp af Bose® Modeler® og Auditioner® teknologi kunne NorthStar præsentere, hvordan det endelige resultat ville lyde, hvis kunden valgte deres anbefalinger af lyddæmpende væg- og loftbeklædning samt valg og placering af højttalere. Med NorthStars resultatgaranti var kunden klar til at foretage de nødvendige investeringer for at opnå en halvering af efterklangstiden.

Sidevægge og loft i Hal 1 blev monteret med Troldtekts lydabsorberende plader, og resultatet for efterklang og taleforståelighed levede op til alle beregninger og forventninger.

”Hos NorthStar skal vi ikke kun sælge og levere AV-løsninger,” fortæller Lennart Funch og uddyber: ”Gennem vores mangeårige erfaring med lydinstallationer i haller, på stadions og i kirker fungerer vi ofte også som akustikrådgiver i tæt samarbejde med bygherren. Vi er meget stolte af det nye lyd- og varslingsanlæg i Nykøbing Falster Hallerne, ikke mindst fordi det er resultatet af et perfekt samarbejde med bygherren og kunden for at opnå professionel lyd i meget høj kvalitet.”

Foruden det nye lyd- og varslingsanlæg med trådløs mikrofonsystem har NorthStar også leveret projektor og storlærred til Nykøbing Falster Hallerne.

Udgivet i NorthStar.