En dag med forrygende kirkelyd

NorthStar inviterede på lyddemo i tre spændende kirker

Mandag den 1. oktober havde NorthStar inviteret repræsentanter fra kirker i hele landet til et fuldpakket dagsprogram, hvor deltagerne fik mulighed for at opleve kirkelyd i særklasse.

Lennart Funch, direktør for NorthStar glædede sig til at modtage gæsterne: ”Vi har afholdt demotur for kirker gennem flere år, og det er et arrangement, vi prioriterer højt. Vi er stolte af vores lydinstallationer, og det er en fornøjelse at kunne dele dem med interesserede inden for kirken. God lyd i en kirke er en fantastisk oplevelse!”

Dagen startede i Charlottenlund i Messiaskirkens menighedssal med morgenmad og en kort introduktion af NorthStar. Derefter var der live musik i kirkerummet, hvor en lille udgave af Gentofte Gospel Choir sang fantastisk over kirkens lydanlæg, hvis basmodul virkelig gav musikken dybde.

Med bus blev deltagerne transporteret til Køge Kirke. Her præsenterede NorthStar, hvordan Bose Modeler® software kan bruges til at skabe en korrekt akustisk model af et kirkerum for at finde det optimale lyddesign.

Live demo i Køge og Roskilde

En live demo af Køge Kirkes 40 højttalere og 8 bashøjttalere for tre år siden gav en helt fantastisk tale- og musikoplevelse i hele frekvensområdet trods svære akustiske forhold. Efter frokost blev dagens program afsluttet med et besøg i Roskilde Domkirke. Det utrolige kirkerum har en efterklangstid på 7-8 sekunder og krævede en installation med godt 90 højttalere samt avanceret computerstyring og en forstærkerkapacitet på over 21.000 watt. Deltagerne fik en live demo af den automatiske højttalerstyring samt kirkens nye ”englelyd”, som lokalavisen beskrev lydanlægget ved indvielsen. Endelig gav kirketjener Kristian Bjørn Pedersen en spændende rundvisning i Sankt Andreas Kapel.

”Vi takker alle deltagere fordi de ville bruge en dag med os, og vi er meget glade for de positive tilkendegivelser de gav os undervejs og her i dagene efter arrangementet. Vi vil helt sikkert gentage succesen næste år,” understreger Lennart Funch.

Udgivet i NorthStar.