3 kirker fik nye lydanlæg

Travl oktober hos NorthStar
NorthStars teknikere fik en travl oktober, da 3 kirker skulle have installeret nye lydanlæg for at få den bedst mulige taleforståelighed og lyddækning i kirkerummet. Ud fra efterklangsmålinger, tegninger og opmålinger designede NorthStar med Bose Modeler® software den optimale lyd med respekt for hver kirkes særlige akustik.

På Lolland fik Bandholm Kirke fra 1874 et helt nyt lydanlæg med trådløse mikrofoner til præsterne, så deres ord nu klart og tydeligt kan nå ud til menighedens 350 siddepladser.

Middelalderkirken Græsted Kirke i Nordsjælland skulle have en godkendelse fra Nationalmuseet før installation af et nyt lydsystem samt kabelføring til ny projektor kunne igangsættes. Græsted Kirke ønsker at ”vise respekt for traditionen og plads til fornyelse”, og for at opfylde behovet for de mange forskellige aktiviteter skulle det gamle lydanlæg udskiftes til et system, hvor højttalerne dækker både tale og musik i højeste lydkvalitet – derfor valgte man også at inkludere et basmodul for at give musikken den helt rigtige bund. Kirkens nye projektorløsning kan desuden kobles til lydanlægget, så præsentationer fremover er sikret fremragende lyd og billede.

Godt 30 km længere sydpå i Allerød fik den moderne Engholmkirken (1994) udskiftet deres lydløsning med et nyt Bose anlæg fra NorthStar, der inklusiv basmodul er optimeret til tale og musik. Systemet giver nu en klar, retningsbestemt lyddækning i kirkerummet, menighedssalen og på pulpituret. Og brugervenligheden er helt i top med en flytbar iPad fjernbetjening, der giver maksimal fleksibilitet for operatøren.

Udgivet i NorthStar.