Lydløsninger og billedløsninger i Magion fra NorthStar

Indvielse af MAGION multihal i Grindsted

NorthStar leverandør til MAGION multihal
Lyd og oplevelse er to sider af samme sag, og god lyd i en multihal er ikke bare en standardløsning.

NorthStar Aps fra Farum er specialister i professionel lyd- og billedløsninger og har gennem de sidste 10 år leveret skræddersyet lyd i højeste kvalitet til bl.a. multihaller, stadions og kirker i hele landet.

”Indvielsen af MAGION er også en festdag for os”, fortæller Lennart Funch, direktør for NorthStar. ”Vi havde den første kontakt med kommunen om MAGION tilbage i 2008, og siden 2010 har vi arbejdet frem mod, hvordan vi kan give brugerne den bedst mulige lydoplevelse – uanset om man er i hallen, i café og foyerområdet, på aktivitetstorvet, biblioteket eller til møde i et af mødelokalerne.”

Undervejs lavede NorthStar lyddesign og afholdt en Modeler® livedemo for de byggeansvarlige, hvor de inden det første spadestik kunne høre, hvordan lyden ville blive ved forskellige løsninger. Og ved et besøg i Kjellerup Hallen i Silkeborg, kunne NorthStar tillige demonstrere en af deres færdige løsninger.

NorthStars lydanlæg til MAGIONs multihal omfatter højttalere, trådløs mikrofonsystem, teleslyngeanlæg, forstærkere og kontrolpanel. Derudover er der i café og foyerområdet, aktivitetstorvet og biblioteket monteret i alt 56 højttalere og brugervenlige kontrolpaneler i hver sektion.

På billedsiden har NorthStar monteret fire infoskærme med styringssystem samt komplette interaktive løsninger til mødelokalerne med projektor, lærred og højttalersystemer.

”Vi er meget tilfredse med resultatet. Lydgengivelse og taleforståelighed svarer fuldt ud til vores beregninger og modellering – ja, tallene er faktisk lidt bedre. Og samarbejdet med bygherrerne har været rigtigt godt, hvilket også er vigtigt, når der skal monteres 10 højttalere i multihallen, 60 højttalere i de øvrige områder samt trækkes flere kilometer kabel,” understreger Lennart Funch.

Udgivet i NorthStar.