Lydløsning fra NorthStar i Egedal Kirke

Nyt NorthStar lydanlæg til Egedal Kirke

”Det er dejligt, så nemt jeg kan høre præsten - uanset hvor jeg sidder,” lød det begejstret fra en af kirkegængerne i Egedal Kirke, efter at det nye lydanlæg fra NorthStar blev indviet.

Lyden har i mange år drillet menigheden i Egedal Kirke. Kirkerummet er akustisk designet, så orgel og sang har en meget fin klang. Desværre har samme forhold udfordret taleforståeligheden i det godt 22 meter lange rum. I flere år har 4 lofthøjttalere under orgelpulpituret givet lyd til de bagerste pladser. En løsning, der generede menigheden længere fremme, når højttalerlyden blev for høj.

Tidligere på året blev NorthStar kontaktet af Niels-Erik Møller, kirkeværge fra Karlebo Sogns menighedsråd. Han bad AV-virksomheden om at komme med et bud på en ny moderne lydløsning til Egedal Kirke. I september blev NorthStars løsning endelig valgt og kort tid efter rykkede virksomhedens AV-teknikere ud for at lave installationen.

Højttalernes placering blev skræddersyet med Bose Modeler® lyddesign, så taleforståelighed og lyddækning blev optimal i forhold til kirkens akustik. Den nye lydløsning inkluderer et basmodul til fremragende musikgengivelse, nye trådløse mikrofonsystemer til præsterne og et digitalt kontrolpanel kombineret med en fleksibel, brugervenlig iPad-styring af anlægget. Derudover blev teleslyngen udskiftet, så kirkerummet nu lever op til de nyeste krav.

NorthStars teknikere lægger stor vægt på at finish er i høj kvalitet - og helst overgår kundens forventninger. Derfor var glæden også stor, da kirkeværge Nils-Erik Møller udtrykte stor tilfredshed med både det fine installationsarbejde og det nye anlægs lydkvalitet og nemme betjening.

Udgivet i NorthStar.