Sct. Matthæus Kirke har fået nyt teleslynge- og lydanlæg fra NorthStar

AV-firmaet NorthStar har installeret et nyt moderne lydanlæg i Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro i København, hvor taleforståeligheden og lyddækning er optimeret i forhold til kirkerum og akustik.

 

Rummelig kirke med høj efterklang

Sct. Matthæus kirke er på alle måder en rummelig kirke. Den er stor med masser af plads og højt til loftet. Her gør man alt for at skabe de bedste rammer ’for en levende og livsnær formidling af kristendommen og for at skabe de bedste rammer for musik, livsoplysning, kunst- og kulturhistorie’, som sognet selv beskriver kirken.

Kirkerummets efterklang skaber fremragende rammer for korsang og orgelmusik, men de mange lydrefleksioner fra søjler og stenvægge udfordrer samtidig muligheden for at høre præstens ord tydeligt.

Derfor blev NorthStar sidste år inviteret til at lave opmålinger og indsamle lyddata til at skræddersy den bedst mulige lydløsning med fokus på god taleforståelighed og optimal lyddækning.

NorthStar benyttede Bose Modeler® software til at udvælge højttalere, antal og bedste placeringer, så menighedsrådets ønsker og behov blev opfyldt. Ved hjælp af Auditioner® teknologi præsenterede og demonstrerede NorthStar deres løsning, så menighedsrådet kunne lytte til resultatet af den nye lydløsning – allerede før de valgte endelig lydleverandør. Et resultat NorthStar kan garantere svarer til virkelighedens installerede lydanlæg.

 

NorthStars lydløsning

NorthStar blev valgt som leverandør og installerede et nyt lydanlæg med 8 stk. Bose MSA12X aktive linjekildehøjttalere fordelt på 6 positioner. Med valget af aktive højttalere, kan NorthStar montere dem helt lodret ind til væggen, samtidig med at deres lyd styres nedad. Derved optimeres lyden med færrest mulige refleksioner.

NorthStar installerede også nye trådløse mikrofonsystemer med de nyeste frekvenser, og teleslyngen blev udskiftet, så den opfylder de så de opfylder de nyeste krav og normer. Det nye lydanlæg styres meget brugervenligt fra et digitalt betjeningspanel eller en iPad.

”Sct. Matthæus Kirke har været en interessant opgave for NorthStar, hvor vi blev udfordret til at finde en lydløsning der sikrede en bred og ensartet lyddækning med så få højttalere som muligt. Med Boses aktive højttalere har vi kunnet lave en flot installation med kvalitetslyd i hele kirken, der mere end opfylder kundens krav og ønsker. Nu kan alle kirkegængere høre præstens ord – uden at anstrenge sig”, fortæller Lennart Funch, CEO hos NorthStar.

Udgivet i NorthStar.